Praktijk voor Acupunctuur   

Traditionele Chinese Geneeswijze

Wie ben ik?

Mijn naam is Isabelle Gex. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk en woon al bijna 30 jaar in Rotterdam. Naast een marketing-communicatie achtergrond en werkzaamheden in het onderwijs heb ik van jongs af aan grote belangstelling voor de geneeskunde gehad. In de loop der jaren ben ik, door mijn eigen gezondheidsklachten, in contact gekomen met de Natuurgeneeskunde. Daarin heb ik voor acupunctuur een enorme passie ontwikkeld en ik heb besloten om hier mijn beroep van te maken.

Opleidingen

Ik heb vier jaar de opleiding Complementary and Alternative Medicine bij Saxion Next gevolgd. Daar heb ik, naast de Westers medische basiskennis en TCM/Acupunctuur ook uitgebreide kennis van voeding en diëtetiek opgedaan.

Daarna ben ik me volledig gaan richten op TCM/acupunctuur en ik ben afgestudeerd aan de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland (TCMA).

Als acupuncturist ben ik aangesloten bij Zhong, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chineeskunde, waardoor de kwaliteit van mijn acupunctuurbehandelingen en van mijn nascholing gewaarborgd wordt.

Kenmerken

In mijn acupunctuurbehandelingen staan tijd en aandacht voor mijn cliënten, zorgvuldigheid en persoonlijke aanpak altijd centraal.

Engelstalige en Franstalige cliënten zijn van harte welkom in mijn praktijk, ik spreek deze twee talen vloeiend.

I speak English fluently; English-speaking people are therefore welcome in my practice. For information in English, please go to the homepage.

Je parle couramment Français; les francophones sont donc les bienvenus à mon cabinet. Pour les informations en Français, reportez-vous à la page d'accueil

Ervaring van cliënten / Testimonials

S.T. 39 jaar: “Vanaf de pubertijd heb ik erg last van menstruatiepijn, die steeds heftiger werd. En sinds ik gestopt ben met de anticonceptiepil is de pijn terug. Op aanraden van een vriendin ben ik bij Isabelle terechtgekomen en ben zeer goed geholpen. Ondanks dat ik absoluut geen verwachtingen had, is de pijn gelijk bij de eerstvolgende menstruatie weggebleven. Dat klinkt ongelooflijk maar dat is zo'n verademing geweest dat ik het niet kan laten om elke vrouw die het zat is om pijnstillers te slikken zich te laten behandelen!” 

R.C. 36 years old: "Isabelle is a very warm and competent practitioner.  I found her when I was suffering from 9 months of debilitating period of fatigue which left me unable to work. I was scared I would never recover. As a practitioner of energetic medicine, Isabelle showed an understanding of the emotional components of my condition, in contrast with (conventional) practitioners who were very dismissive. Her treatment and care have helped me recover. I cannot recommend her highly enough." 

I.v.K. 35 jaar: "Met 41 weken zwangerschap kwam ik bij Isabelle. Ik hoopte nog op natuurlijke wijze te bevallen voordat er een inleiding in het ziekenhuis zou moeten plaatsvinden. Ik had nog twee dagen. Zij heeft me acupunctuur gegeven met als doel om de bevalling in gang te zetten. Ook leerde ze me een paar drukpunten die ik zelf toe kon passen om het proces te ondersteunen. Ik ben haar heel dankbaar dat ze last-minute nog tijd voor me maakte, want een uur na de behandeling startten de weeën al. Een half dag daarna is mijn zoon geboren, compleet natuurlijk. Ik kan Isabelle aan iedereen aanraden. Naast professioneel is ze ook een prettig persoon; ze is warm en betrokken en laat je makkelijk ontspannen." 

C.G. 41 years old: “I was a little skeptical before my first session, having had unsuccessful acupuncture treatments in the past. But following our first visit I felt more energized and my digestion problems were lighten right away, I was very impressed and relieved! Apart from being fully qualified in her field, Isabelle is immensely dedicated to her clients. Isabelle is an incredibly sincere, generous and compassionate caregiver. Her treatments go way beyond the ailment you are troubled with, she has a complete holistic approach, focused on the mind and spirit and total mental well-being. I trustfully and without any hesitation recommend Isabelle to anyone seeking help for pain, troubles and guidance.” 

M.S. 30 jaar: "Al jaren voel ik me vaak extreem terneergeslagen, donker, futloos, moe, zonder concentratie en zelfvertrouwen. Daarnaast had ik veel last van mijn buik: non-stop diarree en er ging geen dag voorbij zonder krampen na het eten. Hiervoor ben ik bij een internist geweest maar deze kon niets vinden. Ik had besloten om mijn klachten op andere manieren te bestrijden en kwam via goede recensies uit bij Isabelle Gex. Ik ben nu een aantal keer geweest en ik voel al heel duidelijk veranderingen: ik durf te zeggen dat mijn darmen nog nooit eerder zo rustig waren. Ik slaap ook veel sneller in dan voorheen en ik voel me meer in mijn lichaam (zeker de eerste dagen na de behandeling). Ook heb ik heel veel aan de vele concrete tips die Isabelle me geeft op het gebied van bijvoorbeeld voeding en tijdbesteding. En nu heb ik ook meer hoop en zin om te weg te volgen naar een fijner leven zonder somberheid. Ik raad Isabelle iedereen aan!"

T.E. 37 years old: "About six months ago, I began acupuncture treatments with Isabelle for symptoms related to MS. I was experiencing extreme fatigue and overall lack of energy. After just a few treatments, my body felt more energized and at the same time, I felt a sense of calmness and balance. Isabelle has combined treatments for MS with basic energy treatments. These have never failed to improve my strength and spirit. My energy level has greatly improved and all of the sessions I have had with her have given positive results. I presently continue treatments to maintain good health and well-being. I am very grateful to Isabelle and refer her to others so they can experience the same benefits I have from her quality care. She works acupuncture with good humor, a very caring heart, and much professionalism." 

O.H. 36 jaar: “Ik had al een paar jaar last van zware depressie. Helaas werkten mijn medicijnen niet meer en ik was erg op zoek naar iets dat mij kon helpen. Via mijn werk ben ik in contact gekomen met Isabelle en ik heb de sprong genomen om acupunctuur te proberen. Isabelle is boven een geweldige persoon, ook een hele begaafde acupuncturist. Hoe eng ik de naalden ook vond, ze stelde me op mijn gemak, en die naalden voelde ik niet eens! De rust en welzijn die ik heb ervaren wens ik iedereen toe, en dit kwam natuurlijk vooral door Isabelle zelf; zij neemt altijd veel tijd om dingen te bespreken en alles goed uit te leggen. Ik heb enorm veel baat gehad aan haar behandelingen en zou het iedereen aanraden.” 

I.B.B. 29 years old: “The fact the Isabelle’s website is also in English was important so I could reach out to her, as I don’t speak Dutch. I met Isabelle in a crucial moment of my life, when I was facing deep insomnia problems in a foreign country. Isabelle was really friendly since the first time we met and really opened to hear my concerns very carefully. I felt safe and that I was in good hands. After two sessions I could already feel the results of her work and going to her was a turning point in my life.” 

A.B. 56 jaar: “Dat acupunctuur verlichting kon geven bij mijn klachten, had ik al eerder aan den lijve ondervonden. Isabelle voegt echter iets toe aan deze kunst; bij haar voel ik me geen "speldenkussen met klachten" maar een persoon met lichaam en geest waar de balans een beetje uit is. Met oprechte aandacht en betrokkenheid stelt ze haar vragen en bepaalt ze haar "prikplan". Na een bezoek aan Isabelle voel ik me rustiger, soepeler en energieker!” 

Zie ook recensies en publicaties op Facebook.

 

Acupunctuur Rotterdam-Noord